2 грудня Президент Володимир Зеленський нагородив звільнених із полону захисників та захисниць України. Зокрема, орден За мужність III ступеня отримала і Катерина Поліщук (позивний Пташка), яка до останнього боронила Азовсталь. От тільки не всім до душі припала ця подія.

Так, в Україні хтось захотів зацькувати Пташку з "Азовсталі" після того, як Катерина Поліщук отримала з рук Зеленського орден за мужність.

Зазначимо, що в одному зі своїх дописів у Facebook вона заявила, що присвячує нагороду полеглим побратимам та подякувала президентові за його лідерство під час повномасштабної війни.

"Поважаю та всім серцем підтримую нашого президента і переглянула про нього думку з початком повномасштабного вторгнення. Це справжній лідер та керівник. Не всі рішення зрозумілі широкому загалу, проте шлях до перемоги стрімкий і наполегливий", — написала захисниця.

І от уже два дні українські соцмережі накриває двома хвилями: в одній хейтери "розривають" парамедикиню з катакомб "Азовсталі" за вдячні слова на адресу президента Володимира Зеленського, а інші стали на захист дівчини.

Зокрема захисницю звинуватили у запроданстві, а ще були коментарі, в яких висловили сумніви, що Катерині було погано в російському полоні.

Саме таким коментарем, наприклад, відзначилася заступниця декана факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету Ірина Лесь. Жінка саркастично написала: "Жахливий полон... Плюснула кілограм 12 і така щаслива інтерв'ю рашківським каналам давала".

У відповідь на захист Пташки стали тисячі українців, яких обурили образи на адресу захисниці "Азовсталі". Як написало багато користувачів: узагалі не зрозуміло, як можна спочатку возвеличувати людину, а вже наступного дня через її позицію обливати брудом. У більшості коментарів Катерині просто дякували за службу Україні і незламність.

"Захоплюватися раптовим прозрінням – означає не пам’ятати нічого з того, що спричинило війну. Знищувати кумирів, яких самі же наділили бронзовими властивостями, означає мотилятися від розчарувань до розчарувань. Від цього сильнішими не стають", – водночас так прокоментував історію відомий журналіст Остап Дроздов у фейсбуці.

Сама ж Катерина Поліщук зробила окремий допис, де відреагувала на ситуацію.

"Чужі не зламали і своїм не дам. Я чекала такої ситуації, бо ідеальний образ мене малював кожен і риси цього ідеалу були в кожного свої. А тут виявляється в мене і думка своя є, і людиною без позиції мене не назвеш, і ще й огризаюсь, а не мовчки каміння спиною ловлю. А я до того ще й лаюсь, сплю на боку і не люблю яблук. Сталевію далі; гартують і будую план подальшої дипломатичної та медійної роботи для звільнення наших хлопців і дівчат. Дякую тисячам, що підтримали і підставили плече", – йдеться у дописі.

Читайте також:

Розплата за «кіпіш» в інтернеті: українців штрафуватимуть на сотні тисяч гривень. Як не «влипнути»

Врятує лише явка з повинною: Подоляк запропонував Лукашенку "здатися"

Заявка на вступ до України: у Мурманській області Росії головну новорічну ялинку вбрали у кольори українського прапора. Фото