Як відомо, мобільні телефони можна зарядити за допомогою павер-банку, автомобільного акумулятора, генератора, ноутбука і навіть звичайних батарейок. Так, є дуже незвичайний лайфхак, де повідомляється, як зарядити мобільний телефон батарейками.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «today»

Для того, щоб не користуватися павер-банком, необхідно запастися батарейками. Щоб зробити зарядний пристрій на основі батарейок, знадобиться кілька інгредієнтів: одна батарейка формату АА, важливо, щоб вона не перевищувала напругу 5,5 V, стабілізатор напруги (плата), два дроти та смартфон, та кабель зарядки до нього.

Через те, що сучасні телефони заряджаються тільки від напруги 5V і струму 100 mA, потрібно зробити кілька трюків.

Як відомо, звичайна пальчикова батарейка типу AA видає лише 1,5V, проте якщо її підключити до стабілізатора, то він автоматично підвищить напругу до 5V. У такому разі телефон заряджатиметься, але зовсім недовго.

На кожній платі стабілізатора є USB-вхід, світлодіод, роз'єм плюс і мінус. Потрібно припаяти два дроти до роз'ємів + і -. Як тільки ви приєднаєте батарейку до проводів, плата почне відразу ж працювати. Якщо ви підключилися правильно, то світлодіод на платі світитиметься.

Після цієї процедури просто підключіть зарядний кабель до USB-входу на платі та підключіть телефон до зарядного пристрою.

Цей лайфхак досить важкий, і його зробити зможе далеко не кожен. Найкраще звернутися до електрика за допомогою.

Читайте також:

Чому у сусідніх будинках є світло, а у вашому будинку постійно відключають: українцям назвали причину

Незважаючи на відключення світла: у чому треба зустрічати Новий рік, щоб задобрити долю

Кияни попередили, що світло включатимуть двічі на день. Перші подробиці