Кава! Одне з небагатьох слів, які не вимагають перекладів та пояснень. Воно заряджає, як перший промінь сонця і бадьорить, як холодний душ. Зігріває, як затишний плед, що обволікає та ароматний. Бажаний, як перший поцілунок, і необхідний щоранку, як вода. Виявляється, кава це не лише еспресо, вода та молоко.

Щодня у всіх куточках планети професійні бариста готують, обсмажують, збовтують, а іноді й змішують найнесподіваніші інгредієнти, щоб знайти той самий смак, який буде зрозумілий, визнаний та улюблений усіма. Кава зі свіжим соком це теж їх "вигадка".

Сьогодні, наприклад, оранж-каву готують майже в кожному кафе, але, виявляється, зробити її в домашніх умовах теж можна.

Ідея приготування оранж-кави опублікована на сторінці фудблогера Тетяни Юшиної в Instagram .

Що потрібно:

  • турка гарної якості або кавоварка;
  • кава для приготування еспресо;
  • холодне стерилізоване молоко 3,2% - 50 мл;
  • холодний апельсиновий сік – 50мл;
  • капучинатор.

Спочатку варимо порцію еспресо у турці.

В окремій ємності змішуємо молоко та холодний апельсиновий сік. Цю суміш потрібно збити капуччинатором.

Влити каву тоненькою цівкою.

Читайте також:

Аромат можна відчути через екран: рецепт домашнього кокосового печива, яке не залишить байдужим