Багато хто переконаний, особливо чоловіки що котлети, приготовані тільки з овочів, не можуть бути смачними. Щоб переконатися в помилковості такого судження, спробуйте приготувати за цим рецептом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- зелена капуста - 1300 г;
- велика цибулина - 1 шт;
- панірувальні сухарі - 1 стакан;
- олія для смаження;
- велика морквина - 1 шт;
- рослинна олія - 2 столові ложки;
- борошно - 4 столові ложки;
- яйця - 4 шт;
- порошок часнику - 1 чайна ложка;
- копчена негостра паприка - 1 чайна ложка;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком.
З капусти знімаємо листя верхнього шару, зрізаємо чорні плями або прілість і дрібно шаткуємо за допомогою терки або ножа. А потім ще дрібно січемо нашатковану капусту ножем.
Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо. Моркву чистимо та дрібно натираємо на тертці.
Нагріваємо 2 столові ложки олії на середньому вогні та додаємо цибулю. Пасеруємо цибулю протягом 3-4 хв, періодично помішуючи. До цибулі додаємо моркву. Перемішуємо та пасеруємо овочі 1-2 хвилини.
До цибулі та моркви додаємо капусту, ретельно розмішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи. Відставляємо охолодитися перед додаванням інших інгредієнтів.
Додаємо сіль, перець, порошок часнику, копчену паприку.
Додаємо 4 яйця, всипаємо борошно - перемішуємо, додаємо склянку сухарів та добре ще раз перемішуємо.
Перед формуванням капустяних котлет промочите обов’язково долоні в холодній воді.
Далі нагріваємо 2-3 столові ложки олії на середньому вогні. Формуємо капустяники руками або ложкою та смажимо до золотистого кольору з обох боків.
Увага! Блюдо виходить дуже ніжним, тому при перевертанні краще використовувати не виделку, а дерев’яну лопатку, щоб не пошкодити форму.
Увага! Це блюдо не лише смажать на сковороді, такі котлети ще можна запекти в електродуховці, помістивши овочевий фарш в силіконові або металеві формочки. Тільки обов’язково попередньо їх потрібно промазати маслом або притрусити паніровкою.
Капустяники можна подавати зі сметаною, кетчупом чи будь-яким улюбленим соусом.
Читайте також:
Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт
Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу
Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом
"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото