У зв'язку з тим, що прийшов опалювальний сезон, українці платитимуть великі суми за комунальні послуги. Українцям вирішили дати кілька цінних порад для того, щоб трохи заощадити на газі.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «napensii»

Компанія «Нафтогаз України» звернулася до громадян нашої країни та вирішила розповісти, як розумно споживати газ у такі непрості часи.

Постачальник дав кілька цінних порад, які допоможуть заощадити газ. По-перше, потрібно перевірити газове обладнання, зокрема, своєчасно усунути повітряні пробки та за необхідності відремонтувати труби. Також рекомендується зробити діагностику газового котла, тому що осад у теплообміннику може уповільнювати нагрів води та збільшувати споживання газу. Ще бажано очистити сопло пальника на газовій плиті, оскільки забруднення впливає на якість горіння та колір енергоносія. Крім цього, при індивідуальному опаленні потрібно опалювати лише окремі кімнати, а не весь будинок. Це допоможе скоротити витрати газу аж до 40%.

Важливо зазначити, що компанія «Нафтогаз України» нагадала, що українці отримують знижку за оплату за газ у розмірі 1% за умови, що споживач оплачує за газ вчасно.

Читайте також:

Як приготувати поживний пиріг з рибними консервами.

Актуально в блекаут: навіщо у холодильник класти мокру газету. Ви ніколи не здогадаєтеся

Небезпека чадного газу та ризик пожежі: як правильно використовувати генератор

Не давитесь бутербродами: що корисного та ситного можна з'їсти без шкоди для здоров'я, коли відключили світло та газ