Стало відомо, що українські автомобілісти наразі зможуть не виплачувати кредити за свої машини. Однак це стосується далеко не всіх, оскільки чиновники підтримали списання кредитів лише за знищені у бойових діях авто.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «24tv»

З'явилися відомості, що у Верховній Раді України було підтримано закон №7441-1, у якому йдеться про списання кредитів на житло та автомобілі, які були знищені внаслідок бойових дій на території України.

Однак до другого читання цей законопроект зазнав деяких змін. Не виплачувати кредити за машини чи нерухомість можуть лише ті українці, у яких воно (вона) опинилося на окупованій території чи території активних бойових дій і пошкоджене чи знищене внаслідок військових дій.

Якщо бути конкретнішою, то за позикою заборгованість може бути анульована, якщо знищена машина, але станом на 23 лютого 2022 року, має бути єдиним автомобілем у сім'ї позичальника. Також якщо 23 лютого 2022 року заборгованість за таким договором не була прострочена на більш ніж 7 днів, то також можна не платити за знищене авто. Сюди можна зарахувати випадок, коли термін подання заявок – період дії в Україні військового стану + 3 місяці після дня його припинення.

Читайте також:

Як очистити пластик у салоні вашого автомобіля: названі прості хитрощі

До сліз: мати збитого українського льотчика відкрила центр для українських воїнів на гроші із компенсації

Пенсіонери матимуть змогу отримувати щомісячну компенсацію. Що для цього потрібно