Українські банки продовжують роботу навіть під час тривалих вимкнень світла. Для цього частина відділень стягують генератори, встановлюють там термінали Starlink і посилюють штат. Таку схему роботи використовуватимуть і у разі тотального блекауту. Також обіцяють, що система безготівкових розрахунків продовжить роботу за будь-якого сценарію.

У Нацбанку вже визначили перелік із 1035 чергових відділень системних банків (760 – у Києві та 275 – у населених пунктах 22 областей). Дізнатися, де знаходиться найближче відділення, можна на карті за посиланням . На випадок триденного і більше відсутності світла розроблено план підтримки систем безготівкових і готівкових розрахунків.

Як працюватиме ПриватБанк

Найбільший державний банк вже запустив роботу понад 100 чергових відділень, розповів прес-секретар банку OBOZREVATEL Олег Серга. За його словами, кожне з цих відділень забезпечили електрикою та інтернетом, всі одні є у списку НБУ (посилання вище).

У чергових відділеннях є банкомати, термінал самообслуговування, там можна отримати всі послуги. Крім того, за наявності інтернет-зв'язку клієнти зможуть отримати всі послуги через систему "Приват24", відключати її у разі блекауту не будуть.

Ощадбанк

Банк також є системним, тому зобов'язаний забезпечити роботу чергових відділень. Як розповіли в "Ощаді" виданню " РБК-Україна ", зараз проводиться технічна оцінка забезпечення відділень необхідним обладнанням та визначається пріоритетність у їх забезпеченні технікою, дизель-генераторами та паливом.

Центри обробки даних Ощадбанку у шести різних регіонах також обладнають дизельними електростанціями, крім того, там установлять джерела безперебійного живлення. Усі критично важливі дані копіюють у хмарні сховища, щоб уникнути їхньої втрати.

Укргазбанк и УкрСиббанк

У прес-службі "Укргазу" повідомили, що великі відділення банку з найбільшою кількістю клієнтів уже обладнані електрогенераторами. Тривають закупівлі для інших відділень.

Аналогічна ситуація у УкрСиббанку. Також для підтримки роботи використовують резервні канали харчування. "Всі критичні будівлі банку та опорні торгові точки мають дизель-генератори. Торгові точки можуть працювати та обслуговувати клієнтів у режимі консультації, якщо виникають додаткові складності або якщо перебої з постачанням електроенергії постійні", – розповіли у банку.

Райффайзен Банк

Банк має чергові відділення в кожному обласному центрі України, повідомила прес-служба фінустанови. Усього таких відділень близько 40, їх список розміщений за посиланням .

У чергових відділеннях незалежно від наявності електроенергії можна отримати весь список банківських послуг, зокрема операції з готівкою в касі. Інші відділення банку у разі відключення світла працюють у режимі консультації.

ОТП Банк та "Південний"

"ОТП" визначив перелік чергових відділень, забезпечених паливними генераторами, інтернетом, фізичною охороною та які працюватимуть для вас за будь-яких умов. Їхній список розміщений за посиланням .

47 відділень банку "Південний" із 49 працюючих обладнані генераторами та можуть працювати при відключенні світла. Крім того, банк визначив 24 чергові відділення, які забезпечені згідно з усіма вимогами НБУ.

Альфа-Банк Україна

Відповідно до вимог НБУ у кожному місті присутності банку визначено перелік критично важливих відділень (мінімум 1 відділення у місті), які обладнані альтернативними джерелами енергії, резервними каналами зв'язку та працюють автономно. Альфа-Банк Україна визначив 73 критичні відділення (з них 51 опорні відділення та 22 міні-відділення банку в мережі партнера "Епіцентр").

Читайте також:

«Сльози будуть ще»: у мережі розповіли, як Пугачова страждає через Галкіна

Між Мінськом та Москвою є проблеми: Лукашенко терміново летить на аудієнцію до Путіна. Що обговорюватимуть

Навіть Меган не дозволяла собі: королева-консорт Камілла скасувала багатовікову королівську традицію.