Тушкована картопля без м'яса - одна з найпростіших і дуже смачних страв у кулінарному асортименті кожної господині. Під такий гарнір можна їсти будь-яку м'ясну страву та салат, під цю страву підійде будь-який напій – від вина до пива.

Одним із найпростіших рецептів поділився сайт 1000.menu.

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для початку картоплю необхідно вимити та очистити від шкірки. Очищену картоплю наріжте кубиком середнього розміру. У сковороду влийте олію і розігрійте її. Перекладіть картоплю у сковороду. Вогонь зменшіть до середнього.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте цибулю до сковороди до картоплі. Можна також додати моркву, тоді колір тушкованої картоплі буде більш насиченим.

Після цього додайте до картоплі з|із| цибулею томатну пасту. Посоліть і поперчіть картоплю до смаку. Томатну пасту можна замінити на кетчуп з натуральним складом.

Додайте до сковороди півсклянки води кімнатної температури і ретельно перемішайте майбутню страву.

До нашої страви потрібно додати лавровий лист. Далі тушкуйте картоплю на повільному вогні протягом півгодини під закритою кришкою, періодично додаючи воду.

Подавати такий гарнір можна із зеленню, посипавши також сумішшю перців та часниковою приправою. Смачного!

Читайте також: