Куряче м’ясо високо цінується людьми, що стежать за фігурою і спортсменами. Цей продукт майже не містить жиру і багатий білком, але і у нього є один недолік – часто страви з курячої грудки не виходять соковитими. Соєвий соус та вершки відмінно виправляють цей недолік.

Складові:

  • куряче філе – 700 г
  • гарбуз – 350 г
  • печериці – 400 г
  • цибуля – 200 г
  • соєвий соус – 1,5 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • вершки (20-30%) – 100 мл
  • вода або бульйон (курячий або овочевий) – 100 мл
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія – для смаження.

Цибулю нарізати кубиками.

Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2 див.

Гриби розрізати на 4 частини.

Куряче філе нарізати невеликими шматками.

На сковороді розігріти олію і на середньому вогні частинами обсмажити курку до рум'яної скоринки.

Обсмажене філе куряче викласти на тарілку. У цій же сковороді обсмажити цибулю до прозорого стану.

До цибулі викласти гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв. Додати лимонний сік та соєвий соус, перемішати.

Потім додати обсмажене куряче філе, воду або бульйон, посолити і поперчити до смаку. Накрити кришкою, довести до кипіння і гасити близько 15 хв. до готовності курки.

Потім додаємо вершки, ще раз доводимо до кипіння і відставляємо з вогню. Перед подачею страву посипати нарізаною зеленню петрушки.

Читайте також:

Пальчики оближеш: як приготувати пишний зефір у домашніх умовах. Рецепт

Як у дитинстві бабуся варила: як приготувати кисіль із крохмалю. Рецепт

Сім'я буде здивована: як приготувати смачний попкорн із гречки. Рецепт