Приготувати смачний кисіль насправді не так складно, як ми собі уявляємо. Потрібно просто знати правильні прапорції та підходити до приготування напою з любов'ю.

Детальний рецепт був опублікований на сайті 1000.menu.

Величезною популярністю користується саме кисіль із варення. Можна вибирати абсолютно будь-яке варення, але найчастіше господині віддають перевагу вишневому.

Для приготування нам необхідно

Спосіб приготування

Для початку необхідно в сотейник викласти варення. Далі влийте чисту кип'ячену холодну воду, ідеально підійде вода, що фільтрується, або бутильована.

Потрібно поставити сотейник на середній вогонь і довести воду до кипіння. Як тільки вода закипить, сотейник з вогню потрібно зняти, а відвар, що вийшов, охолодити.

Суміш, що вийшла, протріть через сито разом з рідиною. У відвар всипте цукор та лимонний сік, і ретельно перемішайте.

Невелику частину суміші перелийте в склянку та розведіть у ній картопляний крохмаль. Залежно від бажаної густоти киселю, можна додати 2 або 3 ст. л. крохмалю. Якщо використовуєте кукурудзяний крохмаль, то його потрібно брати приблизно в 1,5 рази більше, тому що він слабший за картопляний.

Повертаємо сотейник на плиту, на середній вогонь і знову доведемо суміш до кипіння. При постійному помішуванні тонким струмком влийте розведений крохмаль. Варити кисіль необхідно при постійному помішуванні до потрібної густини.

Після того, як кисіль зварився, його потрібно охолодити.

Читайте також: