Запорука смачних сирників - якісний сир. Обов'язково беремо для виготовлення сирників натуральний сир жирністю 9-18%, без замінника молочного жиру.

Яйця також краще використовувати великі, свіжі, бажано домашні.

Сир розминаємо вилкою. Дивитися потрібно по консистенції сиру: якщо він як би з крупинками, то найкраще протертиме його через дрібне сито, тоді текстура сиру стане більш однорідною.

Додаємо в сир яйце і сіль - розмішуємо.

Далі потрібно просіяти борошно - так воно насичується киснем і готові сирники вийдуть повітрянішими і ніжнішими.

До речі, рекомендується використовувати у випічці борошно не найвищого, а першого та другого сорту, т.к. борошно вищого ґатунку часто буває вибілено за допомогою хлору.

Додаємо борошно в сир і перемішуємо. Додаємо цукор.

Беремо трохи тіста, з нього потрібно сформувати невелику коржик.

Обвалюємо її з усіх боків в борошні, що залишилося. Таким чином, потрібно використовувати все тісто.

У сковороді добре розігріваємо олію. Якщо ви готуєте на олії, використовуйте рафіновану олію, - вона не пригорятиме на сковороді.

Викладаємо сирники та готуємо на невеликому вогні близько 7 хвилин з одного боку. Потім акуратно перевертаємо сирники та готуємо також хвилин 7-10. Можливо знадобиться накрити сковороду кришкою і довести сирники до готовності, щоб серединка теж пропеклася.

Читайте також:

Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю

Схочеться добавки: рецепт пирога з цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин

Як приготувати смачний морквяний пиріг. Рецепт ласощів