Днями прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що через російські обстріли майже половину енергетичної системи України виведено з ладу. Саме тому українці змушені зазнавати суттєвих обмежень. З особливою обережністю усі українці чекали на сніг та похолодання, адже всі розуміють, що це додаткові аварійні відключення електроенергії. В Укренерго зробили важливу заяву для всіх споживачів.

Так, енергетики зробили все можливе, щоб перший сніговий вихідний обійшовся без додаткових обмежень для українців. Про це повідомила прес-служба "Укренерго" у Telegram.

Зазначимо, що у вечірнє звернення 18 листопада президент України Володимир Зеленський присвятив роботі енергетиків. За його словами, 18 листопада аварійних відключень по Україні стало набагато менше і в більшості областей електроенергію давали виключно за погодинними стабілізаційними графіками.

Що ж до 19-го листопада, то "Укренерго" попередило, що хоч обмеження по світу і будуть по всій Україні, проте вони проходитимуть за графіком, щоб обмежити споживання електроенергії, допоки робочі бригади ведуть ремонт та усувають наслідки ракетних обстрілів.

Натомість, як розповів Володимир Зеленський, найважча ситуація з електропостачанням склалася у Києві, а також Київській, Одеській, Вінницькій та Тернопільській областях.

Також світла в будинках немає у Херсоні, оскільки російські війська сильно пошкодили систему перед відступом. Саме тому українська влада поки що запустила у місті два "Пункти незламності", де людям можуть зарядити смартфони, там же можна скористатися Інтернетом (Starlink) або просто погрітися.

Читайте також:

У Київстарі попередили українців: зв'язок повертається за минулих часів. До чого готуватися

"Ми програли Україні": у Кремлі розпочався переворот. Еліти готові прибрати Путіна. Що відбувається в Росії

Врятував десяти вояків, повернувся за 11-м, але вижити не зміг: Україна прощалася з Героєм, якого запам'ятають назавжди