Стало відомо, що на споживчому ринку України у жовтні 2022 року, якщо порівнювати з вереснем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,3%. Про це повідомило Головне управління статистики.

Наприклад, у жовтні 2022 року середня споживча ціна сала зросла на 11,9% - до 167,55 грн/кг проти 149,67 грн/кг у вересні. Разом з тим, вже на початку листопада улюблений продукт українських чоловіків трохи подешевшав. Так, домашнє сало, яке у жовтні продавали по 199 грн/кг, зараз коштує 189 грн/кг.

А от солоне сало трохи зросло в ціні. Якщо минулого місяця кілограм коштував 254,93 грн, то зараз – уже 258,43 грн. Воно доступніше в Ашані – по 237,40 грн/кг.

Що ж стосується овочів, то на цьому тижні українці могли спостерігати здорожчання капусти і моркви та зниження цін на огірки. Так, пропозиція білоголової капусти та моркви була досить обмеженою, що й дозволило виробникам почати переглядати відпускні ціни на наявні партії продукції у бік збільшення. Таким чином, тільки за останні сім днів капуста в Україні подорожчала на 20%, а морква зросла у ціні практично на 15%.

А от середня вартість молодої картоплі впала з 12,51 до 10,35 грн/кг. У Варусі вона найдешевша – по 7,30 грн/кг. Рожева картопля також стала доступнішою - з 10,07 до 9,15 грн/кг. Її вигідніше купувати в Ашані – по 8,80 грн/кг.

Середня ціна грудинки у жовтні була 170,82 грн/кг. Нині вона коштує 157,20 грн/кг. Лопатка продавалася за 167,86 грн/кг, а в середині листопада ціна впала до 152,14 грн/кг. Ошийок реалізували по 213,65 грн/кг, у поточному місяці його вартість знизилася до 189,94 грн/кг.

Підчеревок продавали за 170,68 грн/кг, а тепер – по 161,30 грн/кг. Ребра у жовтні коштували 168,65 грн/кг. Нині ціна впала до 159,96 грн/кг. Шашличне м'ясо продавалося по 176,88 грн/кг. Воно трохи подорожчало – до 183,27 грн/кг.

Читайте також:

Це просто блаженство: як приготувати тушкований гарбуз у сметані з часником