Професійні світові вчені вирішили змоделювати «смерть» Сонця та сказали, коли яскрава зірка може припинити своє існування.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «РБК-Україна»

Як відомо, ніщо на цьому світі не може бути вічним. Так, Сонце, яке дарує життя нашій Плані, у результаті згасне, що понесе у себе кінець світу.

Як повідомляють вчені, Сонцю понад 4.5 мільярди років. Вони вирішили зробити дослідження та припустили, коли величезна зірка припинить своє існування. За їхніми висновками, Сонцю залишилося жити ще 10 мільярдів років.

Варто зазначити, що для моделювання було використано сучасну техніку, завдяки якій вченим вдалося дізнатися, що Сонце так само, як і 90% інших зірок, швидше за все, стиснеться з червоного гіганта до білого карлика. Е каже про великий вибух, після якого залишиться планетарна туманність.

Також є відомості про те, що приблизно 5 мільярдів років тому наше яскраве Сонце почало перетворюватися на червоного гіганта. У нього почало стискатися ядро, яке зовнішні шари у майбутньому розширяться до орбіти Марса і поглинуть нашу планету.

Крім цього, вчені стверджують, що на цей час людство припинить усе існування, оскільки яскравість Сонця збільшується приблизно на 10% кожен мільярд років. Це говорить, що через 1 мільярд років люди не зможуть існувати за таких умов.

Читайте також:

Гігантська планета, схожа на мармелад: вчені стурбовані дивним небесним тілом

Не стало зірки фільмів "Титанік" та "Планета мавп"

Зеленський попередив: енергетична криза розпочнеться на всій планеті