З гарбуза можна приготувати безліч різноманітних страв, які порадують як ласунів, так і любителів солоного та гострого.

Мало хто знає, але із солодкого гарбуза можна приготувати велику кількість пікантних гарнірів. Рецептом одного з них поділився сайт smachno.in.ua.

Для створення кулінарного шедевра нам знадобиться:

  • гарбуз мускатний - 500 г
  • сметана (20% жирності) – 180 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • порошок слодкой паприки – 1 ч. л.
  • зелень кропу та петрушки
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія - ​​для смаження

Спосіб приготування

Спочатку готуємо заправку для гарбуза. Необхідно часник очистити та подрібнити ножем. Також потрібно зелень петрушки та кропу дрібно порізати. Все це змішати зі сметаною та додати порошок солодкої паприки.

Готуємо гарбуз. Овочі потрібно добре почистити від шкірки та насіння, і нарізати кубиками зі стороною 1,5 см. На сковороді розігріти трохи олії, туди викласти гарбуз. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки, періодично помішуючи, 8-10 хв.

Після того, як гарбуз набуде золотистого кольору, потрібно додати сметанний соус і все ретельно перемішати. Влити 50мл води. Додати сіль та чорний мелений перець за смаком. Сковороду накрити кришкою та протушкувати гарбуз на малому вогні 5–6 хв.

До готової страви можна додати дрібно нарізану зелень. Смачного!

Читайте також: