Картопля завжди була і є основним продуктом українського меню. Ще б пак, страви з картоплі актуальні завжди і скрізь, адже картоплю можна подавати по-різному, готувати по-різному і експериментувати. Зараз існують різні види приготованого картоплі: фрі, по-селянськи, запечений, смажений та інші.

Кажуть, що печена картопля в духовці замінить будь-яку м’ясну страву й сподобається всій сім’ї.

Інгредієнти:

  • картопля невелика - 6 шт.
  • рослинна олія - для змащування картоплі
  • вершкове масло - 40 г
  • часник - 3 зубчики
  • зелень кропу
  • сіль - за смаком

Картоплю помити. Через те, що картопля використовується в шкірці, то її слід дуже ретельно промити з використанням губки. До того ж бажано вибирати картоплю приблизно однакового розміру.

Надрізати навхрест до половини картоплі.

Картоплю залити водою, посолити, довести до кипіння і варити 10 хв.

Потім картоплю викласти на деко надрізом догори і змастити рослинною олією.

Щоб приготувати часникове масло, потрібно зелень кропу подрібнити дрібно ножем. Додать його до розм’яклого вершкового масла, посолити і додати декілька вичавлених зубчиків часнику. Все ретельно перемішати.

Запечену картоплю вийняти з духовки. В середину кожної ще гарячої картоплини викласти часникове масло і одразу подавати до столу.

Читайте також:

Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт

Україну не перемогти: навіть без електрики люди смажать картоплю на багаттях у центрі Києва. Відео

Простий осінній рецепт: готуємо запечену рум'яну картоплю в олії та зелені.