Продукти:
  • картопля;
  • сіль за смаком;
  • перець (суміш перців мелена) до смаку;
  • кінза, коріандр – по 0.5 чайної ложки;
  • суміш трав 3 г;
  • каррі 0.5 чайної ложки;
  • соняшникова олія для смаження.

Увага! Щоб чіпси вийшли красивими та смачними, потрібно використовувати добірну картоплю з гладкою та рівною шкіркою. Форма має бути круглою або овальною.

Щоб зробити блюдо трохи кориснішим, можна використовувати оливкову рафіновану олію замість соняшникової.

Картоплю помийте та очистіть від шкірки.

Нарізаємо ножем картопля на тонкі пластини завтовшки до 2 мм. Це також можна зробити за допомогою спеціальної терки або в комбайні за допомогою насадки "Мандоліна".

Якщо час дозволяє, то бажано залити порізану картоплю водою і додати 3 столові ложки солі. У такому стані потрібно залишити картоплю на півгодини. Якщо часу немає, то нічого й не робимо, посолимо готові чіпси.

Слайси заливаються водою і для того, щоб позбавитися крохмалю.

Надлишки вологи прибираємо паперовим рушником.

Викладаємо картопляні кружки в один шар на дошку та посипаємо сумішшю спецій.

У глибоку сковороду потрібно налити олію - вона повинна заповнювати сковороду на 2,5 см від дна.

Добре розігрійте на великому вогні. Потрібну температуру можна перевірити двома способами. Вкиньте маленький шматочок хліба, він має стати золотисто-коричневим через 10 секунд. Або вставте дерев'яну ложку, повинні піти бульбашки.

Викладаємо картопляні слайси в олію в один шар. Як тільки вони стануть золотистими, перевертаємо шматочки картоплі та обсмажуємо з іншого боку.

Готові чіпси потрібно промокнути паперовим рушником, щоб забрати зайву олію.

Хрумкі картопляні чіпси ідеально поєднуються за смаком зі сметаною. Подати її можна на блюдечку або в соуснику.

Читайте також:

Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт

Україну не перемогти: навіть без електрики люди смажать картоплю на багаттях у центрі Києва. Відео

Простий осінній рецепт: готуємо запечену рум'яну картоплю в олії та зелені.