Користь і шкода печеної картоплі обговорюються вже багато років. І єдине доведене протипоказання стосується лише тих, у кого є цукровий діабет. А от переваг про запікання картоплі сила-силенна.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, печену картоплю можна їсти і тим, хто обмежує себе в харчуванні, намагаючись схуднути, і тим, хто просто намагається вести здоровий спосіб життя. Ще б пак, цю страву можна сміливо назвати низькокалорійною, бо на 100 г вона містить всього 82 ккал.
Також користь печеної картоплі полягає в тому, що саме ця страва містить досить велику кількість калію, речовини, необхідного для обмінних процесів людського організму. Ну а те, що в печеній картоплі також можна знайти вітаміни групи В, щавлеву кислоту і клітковину роблять страву ще більш унікальною.
Українська телеведуча Валентина Хамайко, яка народила чотирьох дітей, часто гутує печену картоплю, смак якої вона вдосконалила за допомогою вдало підібраних приправ.
Рецепт:
- картопля - 7-8 шт;
- Масло - 100 г;
- олія - 100 мл;
- часник;
- тархун;
- чебрець;
- сіль.
Картоплю необхідно добре помити, не очищуючи від шкірки, зробити порізи поперек, роблячи їх не до кінця - для цього використовуйте два олівці. Можна зрізати невелику частину бульби з одного боку, а надрізи робити з іншого.
Увага! Бульби картоплі повинні бути великими, довгастими, правильної форми, без вм’ятин та мати тоненьку шкірку.
Запікати картоплю-гармошку у духовці при 200-180°С під фольгою потрібно 35-40 хвилин.
Далі фольгу знімаємо і змащуємо кожен розріз нагрітою сумішшю масла з олією та приправами. Відправляємо картоплю в розігріту духовку ще на 30 хв, але цього разу накривати фольгою вже не потрібно.
Подавати обід можна на свіжому листі салату, посипавши подрібненою зеленню.
Читайте також:
Доктор Комаровський розповів про головну помилку під час приготування картоплі
Дідівські секрети: як зробити, щоб картопля не проростала і добре зберігалася
Слинки потечуть: як швидко приготувати старовинну гуцульську страву з вареної картоплі. Рецепт