Користь і шкода печеної картоплі обговорюються вже багато років. І єдине доведене протипоказання стосується лише тих, у кого є цукровий діабет. А от переваг про запікання картоплі сила-силенна.

Так, печену картоплю можна їсти і тим, хто обмежує себе в харчуванні, намагаючись схуднути, і тим, хто просто намагається вести здоровий спосіб життя. Ще б пак, цю страву можна сміливо назвати низькокалорійною, бо на 100 г вона містить всього 82 ккал.

Також користь печеної картоплі полягає в тому, що саме ця страва містить досить велику кількість калію, речовини, необхідного для обмінних процесів людського організму. Ну а те, що в печеній картоплі також можна знайти вітаміни групи В, щавлеву кислоту і клітковину роблять страву ще більш унікальною.

Українська телеведуча Валентина Хамайко, яка народила чотирьох дітей, часто гутує печену картоплю, смак якої вона вдосконалила за допомогою вдало підібраних приправ.

Рецепт:

  • картопля - 7-8 шт;
  • Масло - 100 г;
  • олія - 100 мл;
  • часник;
  • тархун;
  • чебрець;
  • сіль.

Картоплю необхідно добре помити, не очищуючи від шкірки, зробити порізи поперек, роблячи їх не до кінця - для цього використовуйте два олівці. Можна зрізати невелику частину бульби з одного боку, а надрізи робити з іншого.

Увага! Бульби картоплі повинні бути великими, довгастими, правильної форми, без вм’ятин та мати тоненьку шкірку.

Запікати картоплю-гармошку у духовці при 200-180°С під фольгою потрібно 35-40 хвилин.

Далі фольгу знімаємо і змащуємо кожен розріз нагрітою сумішшю масла з олією та приправами. Відправляємо картоплю в розігріту духовку ще на 30 хв, але цього разу накривати фольгою вже не потрібно.

Подавати обід можна на свіжому листі салату, посипавши подрібненою зеленню.

Читайте також:

Доктор Комаровський розповів про головну помилку під час приготування картоплі

Дідівські секрети: як зробити, щоб картопля не проростала і добре зберігалася

Слинки потечуть: як швидко приготувати старовинну гуцульську страву з вареної картоплі. Рецепт