Стало відомо, що 12 листопада 2022 року в першій половині дня в паризькому аеропорту Шарль-де-Голль помер іранський біженець, який надихнув Спілберга на трагікомедію "Термінал". Головні ролі у картині зіграли Том Хенкс та Кетрін Зета-Джонс.

Йдеться про іранця Махрана Карімі Нассері, який народився в Ірані 1945 року. Трагічну новину повідомило видання The Guardian .

Мехран Карімі Нассері помер унаслідок серцевого нападу. За словами представника аеропорту, поліція та медична бригада вчасно надали йому допомогу, але не змогли його врятувати.

Відомо, що в 1974 році він полетів до Лондона в пошуках матері, яка раніше поїхала, адже родичі переконали Нассері, що вона поїхала саме до Великобританії. Ось тільки чоловік потрапив у міграційну пастку.

Відомо, що Мехран завжди мріяв про справедливий держбуд, настання рівності в соціальному плані, свободи та повноцінного життя в Ірані. І коли у 1977 році на території цієї держави почалися масові протести, то Мехран Нассері був на боці бунтівників. За це його депортували з країни.

З 1977 до 1981 року іранець намагався отримати притулок у шести країнах і в результаті отримав його в Бельгії, де влаштувався працювати в бібліотеку. У 1988 році Нассері вирішив переїхати до Великобританії - з пересадкою в Парижі. Там, за однією із версій, він втратив документи.

Таким чином, після того, як його виправили з Великобританії, Нідерландів та Німеччини через відсутність необхідних документів, Нассери змушений був оселитися в аеропорту в терміналі 2F. Там він зайняв кілька крісел. При собі у чоловіка були візки з речами. Він проводив дні, описуючи своє життя у блокноті, читаючи газети та журнали.

1999 року Нассері отримав статус біженця у Франції, але залишився жити в терміналі аеропорту до 2006 року.

Після того, як іранець привернув увагу ЗМІ та голлівудського режисера Стівена Спілберга, у Нассері почали брати інтерв'ю, він почав називати себе "сер Альфред" і зустрічався з пресою кілька разів на день.

2006 року іранець захворів і його відвезли до лікарні. Після цього він жив у хостелі за гроші, отримані від фільму Спілберга.

Кілька тижнів тому Нассері повернувся до терміналу 2F, де й помер 12 листопада. Представник аеропорту повідомив, що смерть настала з природних причин. При собі у Нассері знайшли кілька тисяч євро готівкою.

Співробітник аеропорту уточнив, що Нассері завжди знаходився в громадській зоні аеропорту і міг будь-якої миті піти, куди хоче. Про іранця дбали співробітники аеропорту.

До речі, згідно з Вікіпедією, в аеропорту Мілана шість років живе жінка, яка не може потрапити додому на Маврикій. А на Майорки п'ятий рік проживає німецький інженер, також у терміналі, а японський блогер Масакі Танака протягом місяця не міг залишити термінал аеропорту через прострочену візу.

Читайте також:

Путін буде в сказі: понад 700 тисяч росіян виїхали з країни. Бояться мобілізації

Відома телеведуча Яніна Соколова розповіла про розлучення та похвалилася інтригуючим фото з Хливнюком

Це увійде в історію: експерт розповів, як армія Путіна зробить "жест доброї волі"