Майонез – знайомий соус із дитинства, без якого складно уявити смачний салат. Ось тільки дієтологи та лікарі-ендокринологи стверджують, що магазинні майонези слід виключити з раціону харчування через величезний список різних видів хімічних інгредієнтів у їхньому складі – консервантів, підсилювачів смаку та барвників. Єдиний вихід – готувати майонез самостійно.

За запропонованим рецептом майонез виходить абсолютно однорідним, стабільним і красивим жовтуватим кольором. За смаком він дуже нагадуватиме класичний провансаль.

Склад:

  • олія (без запаху) 250 мл;
  • яйце 1 шт;
  • гірчиця 1 чайн.
  • лимонний сік 2 чайні л.;
  • цукор 1 чайна ложка;
  • сіль 0,5 чайн.
З цієї кількості продуктів виходить 300 мл соусу.

Увага!

  1. Масло краще вибирати рафіноване, без запаху, це ж стосується і оливкової, так як неочищена олія може надати соусу гіркуватість, а це не всім сподобається.
  2. Яйце має бути дуже свіжим, адже воно використовується у сирому вигляді. Добре було б взяти продукт лише перевіреного виробника. Перед приготуванням майонезу його потрібно добре вимити з миючим засобом і обсушити серветкою.
  3. Гірчицю краще взяти не дуже гостру, нехай вона буде просто смачною.

Отже, яйце розбиваємо його на окрему піалку. Потрібно постаратися зберегти цілим жовток – це важливо.

Лимон потрібно вимити, обсушити та відрізати невеликий шматок. Вижимаємо з нього сік. Кількість лимонного соку можна регулювати на власний смак.

Першим у блендерну склянку потрібно влити олію.

Додаємо сіль, цукор та лимонний сік, а також гірчицю.

Тепер найголовніше – акуратно переливаємо яйце у ​​склянку, намагаючись не пошкодити жовток. Це важливо!

Беремо занурювальний блендер та опускаємо його в склянку з інгредієнтами. "Спідничкою" насадки накриваємо жовток і притискаємо його до дна. Починаємо збивати, переміщуючи блендер верх-вниз склянкою.

Готовий майонез краще перекласти в скляну тару та зберігати у холодильнику не більше 4-5 днів.

Читайте також:

Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму

Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину

Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків

Як приготувати смачні драники без яєць.