До 24 листопада свічками в Україні користувалися переважно для затишку, декорування приміщень та для ароматерапії. Ось тільки через ракетні удари по енергетичних об'єктах зараз українці зіткнулися з таким явищем, як відсутність світла. Виручають у такі періоди відключення електрики свічки, тільки не всі вони безпечні.

Ні для кого не секрет, що свічки зігріють і висвітлять будь-який будинок темними вечорами. Але, як виявилося, деякі свічки можуть ставати токсичними за певних умов.

Варто знати, що найбільш екологічними та приємними у використанні є свічки з бджолиного воску . Ось тільки вони зазвичай горять до 45-60 хвилин.

На другому місці з безпеки - гелеві свічки . Українцям радять їх купувати ще й тому, що загалом вони горять до 4 годин (залежить від розміру).

Самі по собі гелеві свічки не токсичні, проте дуже часто всередині вони мають декоративний наповнювач із тканини та з пластмаси. Саме пластик при горінні виділяє токсичні речовини, тому при згорянні свічки можуть виділяти неприємний запах.

Ще один мінус - свічки гелю з декором вважаються найбільш пожежонебезпечними, з цієї причини краще вибирати гелеві свічки з камінням, які не займаються.

Свічки із соєвого (рослинного) воску в середньому горять до 45 хвилин і виділяють "молочний" запах, а віск при нагріванні стає рідким та прозорим. Найкраще запалювати такі свічки у просторому приміщенні.

Свічки парафінові – це продукт у ланцюжку переробки нафти. При горінні парафін виділяє повітря толуол і бензол — токсичні в людини речовини. У малих дозах вони викликають серйозного погіршення самопочуття, але за частому використанні можуть виникнути проблеми зі здоров'ям.

Так, якщо часто користуватися парафіновими свічками, то вони можуть викликати головний біль, безсоння, зниження розумових здібностей та втрату пам'яті.

До речі, враховуйте, що у теплому приміщенні свічка згорятиме швидше, ніж у прохолодному.

Читайте також:

Коронавірус посунувся убік. В Україні спалах небезпечного захворювання

Настає сильна магнітна буря: названо три найнебезпечніші дні

У Повітряних силах розповіли, чим небезпечні нові балістичні ракети, якими може вдарити Росія