У зв'язку з тим, що на території України починають працювати нові правила, деякі українські переселенці можуть втратити соціальну допомогу від держави. Це говорить про те, що найближчим часом проводитимуться спеціальні перевірки.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі « Апостроф »

Є інформація про те, що Міністерство соціальної політики України має намір перевіряти внутрішнє переміщення осіб, яким сплачується соціальна допомога.

Заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко вирішив попередити українців і сказав: «Працівники Національної соціальної сервісної служби на місцях виходитимуть за ризикоорієнтованим принципом для проведення перевірок. Якщо за однією адресою зареєстровано тисячу внутрішньо переміщених осіб, виникає питання, чи можуть вони там жити фізично. Або постійно надходять звернення від правоохоронних органів».

Це говорить про те, що якщо під час перевірки українця не застануть на місці, йому передадуть спеціальне повідомлення про те, що він буде змушений прийти до спеціального органу соцзахисту за місцем проживання протягом 10 днів. Якщо переселенець цього не зробить, то вже з наступного місяця соцвиплати ля нього припиняться. Винятком для неявки можуть бути непередбачені обставини, наприклад, через здоров'я.

Читайте також:

Субсидії у 2023 році: хто отримає, а у кого заберуть виплати

Роздадуть по 13 тисяч гривень: хто має право отримати нові виплати та як подати документи

На пенсію о 16: у ПФУ вигадали ноу-хау з пенсійними виплатами. Такого немає ніде

Субсидії роздадуть усім: які ще категорії громадян можуть отримати виплати