Українцям повідомили про те, що вже найближчим часом в Україні стане набагато менше чиновників. Президент України Володимир Зеленський та керівництво Кабінету міністрів зібралися зробити масштабну реорганізацію уряду.

Цю інформацію надали на порталі новин «stopcor»

Є введення про те, що 8 листопада глава України Володимир Зеленський та його підопічні дійшли спільної думки щодо скорочення українського уряду.

Варто зазначити, що на даний момент вже є чіткий план, в якому йдеться про те, що в Україні залишиться 14 міністерств замість нинішніх 20. Це рішення було погоджено на нараді Кабінетом Міністрів України за участю самого президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра прем'єрів та ще кількох представників.

Крім цього, повідомляється, що й у територіальних органах міністерств також будуть скорочення чиновників. З 17 тисяч співробітників залишиться лише 7. В апаратах інших центральних органів також очікуються звільнення. Там скоротять близько 10 тисяч людей, що говорить про те, що станеться лише 4300 співробітників із 13 тисяч.

Замість скорочених людей усім займатиметься спеціальний Центр уряду, який підпорядковуватиметься прем'єр-міністру України.

Тільки Міністерство енергетики, Міністерство закордонних справ, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, внутрішніх справ, оборони, освіти та науки, а також охорони здоров'я можу залишитись у нинішньому складі.

Читайте також:

Зеленський змінив умови: ЗМІ з'ясували, що вимагає президент України для переговорів із Путіним

Новий рік скасовується: Зеленський зробив заяву щодо війни. На це ніхто не розраховував

Переговори після звільнення Херсона: у Зеленського зробили гучну заяву