У зв'язку з тим, що на території України діє закон "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", українцям вирішили розповісти, кого не братимуть на фронт. До цього списку входить чимало людей, які можуть не переживати з приводу призову.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «24tv»

Є низка військовозобов'язаних, які можуть не йти на фронт згідно із законом. Суду належать люди, які заброньовані на період мобілізації та воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами та організаціями у порядку. Цей весь перелік встановлено Кабінетом Міністрів України.

Також люди, які серйозно хворі та мають інвалідність, можуть не переживати щодо призову. До цієї категорії можна додати жінок та чоловіків, які виховують троє чи більше неповнолітніх дітей. Також люди, які доглядають неповнолітню дитину з інвалідністю або сиротою, можуть бути спокійні. Це також стосується і тих, хто зайнятий постійним доглядом за хворою дружиною (дружиною), дитиною, а також батьками своїми або дружини (дружина), які потребують постійного догляду.

Крім цього, опікуни особи з інвалідністю, визнаною судом недієздатною, не будуть відправлені на фронт, так само як і народні депутати України та Криму.

Крім цього, претенденти на професійну та вищу освіту, асистенти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами, теж можуть спати спокійно і не переживати.

Читайте також:

Готуйтеся працювати: українцям розповіли, куди направлятимуть під час "трудової мобілізації"

Порядки вручатимуть, але на фронт відправлять не всіх: українцям роз'яснили нюанси мобілізації