У зв'язку з тим, що з'явилося дуже багато чуток про те, що США і НАТО нібито розглядають мирні переговори між Україною та РФ, у Зеленського вирішили прокоментувати ситуацію, що склалася. Вважається, що після звільнення Херсона Київ нібито готовий піти на переговори з Росією.

Цю інформацію розмістили на порталі «РБК-Україна»

Вважається, що після того, як ЗСУ звільнять тимчасово окупований Херсон, то Україна зможе виступати в переговорах з боку сили. Про це говорять професійні експерти та військові США та НАТО.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вирішив звернутися до мешканців України з цієї нагоди та сказав: «Є офіційна позиція, зафіксована президентом Зеленським. Вона дуже чітка. Це не питання Херсона чи не питання Луганська чи Донецька. Це питання того, що на юридичній території України, де-юрі території України, а це вся територія, включаючи окуповані території, не може існувати проросійський анклав. Тому, що це не буде переговорна позиція. Тому що це викличе лише додаткове навантаження на процес, що послідував за переговорами».

Також Михайло Подоляк погодився з тим, що якщо ЗСУ звільнять Луганськ, Донбас чи Херсон, то Україна явно стане сильнішою та переконливішою.

«Тоді, безумовно, Україна може сказати: ми пропонуємо вам протягом 72 чи 96 годин залишити всю територію, вивести усі збройні сили. Так, можливо така позиція сили. Але все одно ключове (ми, знову ж таки, повертаємось) – російські окупаційні сили мають припинити перебувати на території України та все. І після цього будь-який переговорний процес», – продовжив керівник Офісу президента.

Читайте також:

Пропозиція Зеленського приголомшила Кремль: в Україні сформували "делегацію для переговорів"

"Росія готується до масованих атак іранськими ракетами": Зеленський виступив із тривожною заявою