Про те, щоб знову жити по-повній українці мріють щодня ось уже вісім місяців поспіль. А останнім часом до страху за своє життя, яке раптово може обірвати російська ракета, додався ще й "страх" залишитись із розрядженим телефоном. Ще б пак, з 10 жовтня 2022 року 30% українських електростанцій було зруйновано, що спричинило масові відключення електроенергії по всій країні.

Так, НЕК "Укренерго" попередила про планові та аварійні відключення 8 листопада з 6:00 до кінця доби в 7 областях, а також Києві, при цьому аварійні відключення можливі і в інших регіонах. Протягом доби планово вимикатимуть світло у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

В Укренерго пояснюють, що обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити постійне балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій.

При цьому цікаву думку висловив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук. Він каже, що відключення світла марні, адже ДТЕК не вдається заощаджувати електроенергію, оскільки люди починають займатися всіма домашніми справами у проміжок, коли дають світло.

Саме тому він виступає лише за аварійні вимкнення електроенергії. Вони продовжуватимуться ще протягом двох тижнів.

"Якщо не буде нових обстрілів та руйнувань, то відремонтувати те, що потрібно, можна буде найближчим часом - протягом наступних двох тижнів", - заявив Дмитро Сахарук.

Читайте також:

У листопаді погода потішить черговою хвилею потепління: синоптики назвали дати

В Україні запроваджують надбавки до зарплати: хто може претендувати на підвищення

Розпочнуться масові перевірки переселенців: людей уже попередили