Співробітники соціальної сфери отримуватимуть надбавки до заробітної плати. Грошова допомога надходитиме в рамках спільної програми Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ.

Про це міністр соціальної політики Оксана Жолнович повідомила в ефірі телеканалу "Рада", повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Міністр зазначила, що під час війни працівники соціальної сфери зіштовхнулися зі складнощами роботи в небезпечних для життя умовах. Багато хто виявив справжній героїзм, продовжуючи допомагати людям, коли їм самим потрібно було евакуюватися в безпечніше місце. Враховуючи це, їхня заробітна плата не висока.

Ми маємо справжній соціальний фронт, який працює у всіх куточках країни. На соціальних працівників сьогодні суттєво збільшилося навантаження, особливо психологічне та моральне. Траплялися випадки, коли соціальні працівники в окупованих населених пунктах забирали до себе додому людей із геріатричних пансіонатів, щоб продовжувати їх доглядати. Це приклади героїзму, які я не можу не відзначити,
– наголосила міністерка .

Для того, щоб підвищити компенсацію за виконану працю, фахівцям, які здійснюють догляд, нададуть надбавки до зарплати. Виплати здійснюватимуться Мінсоцполітики та програмою грошової допомоги "Спільно" від ЮНІСЕФ.

Міністерство соцполітики разом із ЮНІСЕФ запровадить доплату працівникам соціальної сфери, які здійснюють догляд. Ми хочемо зробити їхню працю більш престижною і збільшити в усіх напрямках кількість працівників, яких насправді не вистачає,
– заявила міністерка.

Читайте також:

У США та НАТО вже заговорили про мирні переговори між Україною та Росією. Що відомо

У розвідці вже попередили: Росія може подвоїти ракетні удари по Україні

В Україну прибув закордонний ракетний щит: що про нього відомо