Через вторгнення Росії в Україну розпочався справжній хаос. Усі ціни пішли нагору, люди гинуть і втрачають свої будинки, а на ринку праці взагалі все погано. Є відомості про те, що протягом найближчих півроку роботодавці планують скорочувати ще більше людей.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «telegraf»

Є статистика, яка говорить про те, що за 8 місяців війни в Україні близько 40% усіх компаній скорочували свій персонал. Ще близько 2% підприємств остаточно припинили своє існування.

Через те, що наступний рік обіцяє бути не легшим, є ймовірність того, що скорочення продовжаться і у великих розмірах. Експерти повідомляють, що гривня падатиме ще більше, а зростання інфляції просто неминуче.

Також було спеціальне опитування, яке показало, що кожна п'ята компанія готується скорочувати своїх співробітників. Це свідчить про те, що українцям потрібно приготуватися до більш важких часів та чергового зростання цін практично на все.

Крім цього, після спеціального опитування стало зрозуміло, що протягом найближчих півроку близько 21,5% компаній готові скорочувати свій персонал, а 58,1% підприємств сказали, що вони поки що не планують звільняти людей. Однак лише 20,5% з усіх українських компаній упевнені в тому, що в найближчі півроку вони не будуть скорочувати.

Читайте також:

Названо дату та головну умову: відомий карпатський мольфар розповів, коли закінчиться війна в Україні

Жабо гадюкін: експерт розповів про «гризню» у Кремлі на ґрунті війни в Україні

Припинення виплат пенсій під час війни: у ПФУ пояснили, кого можуть позбавити виплат