Українським пенсіонерам повідомили, що вже з початку зими вони матимуть змогу розраховувати на добавку до соціальних виплат. У мережі повідомили, хто та коли зможе розраховувати на додаткові 579 гривень.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «today»

З'явилася інформація, що мінімальну пенсію буде підвищено уже з наступного місяця. Українські пенсіонери, які вже досягли 80—річного віку, та старші, можуть очікувати на максимальну надбавку до пенсії у розмірі 660 гривень. Проте все залежатиме від виду пенсії українців.

Цього року пенсійні виплати були проіндексовані та 80-річні пенсіонери можуть отримувати додатково по 579 гривень щомісяця.

Крім того, ті українські пенсіонери, яким від 75 років, також зможуть мати соціальні виплати на 456 гривень більше. А ті, кому від 70 до 75 років отримуватимуть пенсію на 300 гривень більше щомісячно.

Також варто нагадати, що всі громадяни України можуть отримувати пенсію віком від 60 років, якщо вони мають необхідний трудовий стаж. Особливо уважними слід бути тим пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 2004 року, оскільки стаж за весь період можна вказати в електронному вигляді.

Якщо в українця не вистачає трудового стажу, йому потрібно подати спеціальну заяву на нарахування соцвиплат. Сьогодні це можна зробити в сервісному центрі ПФУ та на його онлайн-порталі.

Читайте також:

Українські пенсіонери, які виїхали до Польщі, можуть отримувати грошову допомогу

Припинення виплат пенсій під час війни: у ПФУ пояснили, кого можуть позбавити виплат

Пенсіонери зможуть отримати одноразову допомогу у 10 тисяч: кого це торкнеться