Зовсім не зрозуміло, навіщо продовжувати мобілізаційні заходи, якщо російській армії не вистачає забезпечення навіть для контрактників, а про мобілізованих.

Є інформація, що російським солдатам не вистачає навіть їжі. Докладніше про це повідомляє сайт УНІАН, посилаючись на заяву радника Офісу президента України Олексія Арестовича.

Арестович стверджує, що Росія вийшла на плато готовності, і воно вже почало кренитися. Радник ВП не виключає, що рано чи пізно в Росії знову буде оголошено мобілізацію. Однак ситуація із постачанням погіршується з кожним днем. Призовники банально не мають навіть форми, не те що озброєння. Також російська армія має проблеми з медичним забезпеченням, а також з офіцерським складом.

На думку військового аналітика, росіяни не мають можливості знайти ресурси для забезпечення своєї армії всім необхідним.

"У них - це дуже важливо зрозуміти - не вистачає їжі. Про яке спорядження, яку форму, яких молодших командирів ми говоримо, якщо їм не вистачає їжі .... Тому питання постановки бою, тим більше приведення в стан, коли вони можуть виконувати бойові завдання , це дуже віддалена і дуже похмура для них перспектива" , – зазначив Арестович.

Читайте також: