У зв'язку з віяловими відключеннями та перебоями електромережі, у багатьох псуються продукти в холодильниках.

Про те, як правильно зберігати продукти, якщо холодильник не працює, інформує Главред.

Як зберігати м'ясо

В осінньо-зимовий період потрібно просто винести м'ясо на балкон, або вивісити за вікно. Рекомендуються кожен шматок м'яса обгорнути в папір, потім у рушник, укласти в металеву ємність і виставити на балкон, на вулицю, або підвісити за вікно. Краще придбати термосумку, яка може зберігати температуру продукту. Ще можна зберігати м'ясо у солі. Для цього шматки потрібно пересипати сіллю і покласти в каструлю. Також можна зробити сольовий розчин – на 500 мл холодної води 10 ст. л. солі. Щоб потім вживати таке м'ясо, попередньо потрібно його вимочити у воді.

Як зберігати овочі та фрукти

Овочі та фрукти добре зберігаються без холодильника у прохолодному та темному місці. Це може бути комора, антресолі. З фруктів та ягід можна зварити варення чи джем, приготувати цукати, зварити компот. До речі, без холодильника найшвидше псуються ягоди.

Як зберігати рибу

Власне, тут ситуація зі "порятунком" така ж, як з м'ясом. Єдине, що якщо прийнято рішення використовувати сіль, то потрібно добре очистити рибу, прибрати нутрощі та висушити. А потім пересипати сіллю та скласти в металеву ємність.

Як зберігати молочні продукти

Масло потрібно обернути в пергаментний папір, скласти в ємність і залити підсоленою холодною водою. Далі потрібно накрити зверху тарілкою та придавити її чимось важким. Після цього потрібно сховати в прохолодне і темне місце.

Твердий сир добре зберігається без холодильника, але його обов'язково потрібно скласти в пакет і загорнути, щоб він не обвітрився

Для збереження молока необхідно його прокип'ятити, додавши 1/2 ч. л. соди на 3 л. Потім слід перелити його в сухі чисті банки.

Сир перекладіть у скляні банки, а потім помістіть у холодну воду. Те саме необхідно робити зі сметаною.

Як зберігати хліб

Зазвичай хліб добре зберігається без холодильника. Але якщо хліб почав висихати, краще зробити сухарі.

Читайте також: