Хелловін — одне з найпопулярніших свят у США, Канаді, Великій Британії та Ірландії. Він є державним, але дуже поширений серед населення. А останніми роками завдяки впливу американської культури Хелловін поширився на весь світ. І Україна не є винятком.

Так, багато століть християнства на Русі при системі двовірства, що склалася, ніколи і нікому не заважали вірити в реальність існування нечистої сили. Згадати хоча б "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" М. В. Гоголя.

І справді, наші пращури вірили, що не можна купатися в річці до Трійці і після Ільїна дня, бо інакше водяний може потягнути на дно, обов'язково потрібно завішувати колиску, інакше кікімора підмінить дитину, а також закривати на ніч вікна, а то упир. мертвець, що ожив, зазирне в них і налякає до смерті.

Саме тому в сучасній Україні і прижилося свято Хелловін. Він традиційно відзначається в ніч із 31 жовтня на 1 листопада. Це час, коли прийнято переодягатися у різні костюми, які символізують "нечисту силу", і ходити сусідами зі словами "Trick or treat" ("Цукерки або смерть").

До речі, вважається, що саме цієї ночі духи повертаються до нащадків, щоб принести їм уроки і благословити весь рід. Тому стародавні слов'яни ворожили цієї ночі і особливу увагу приділяли прикметам. Наприклад, щоб наступний рік був сповнений достатку, люди збирали всю дрібницю в гаманці і роздавали її бідним, вимовляючи спеціальні слова.

2022 року Україна переживає непрості часи, оскільки сусідня держава вирішила розпочати війну на нашій території, тому українці зіткнулися з болем, страхом та злиднями. Не дивно, що Президента Росії Володимира Путіна, який день у день віддає жорстокі накази щодо знищення мирного українського населення, почали називати "дияволом".

Саме тому колись смішно містичне свято Хелловін придбало політичні нотки, що демонструє оформлення.

У Києві місцеві жителі також креативно підійшли до святкування Хеллоуїна. Зокрема, біля одного зі столичних кафе розмістили клітку, де знаходиться велике опудало президента країни-агресора РФ Володимира Путіна.

Крім того, замість класичних прикрас гарбуза – з вирізаними очима та посмішкою – 2022 року українці купують сувенірні труни для кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Так, незвичайну продукцію зауважила журналістка Світлана Бережна на Житньому ринку у Києві. Знімками хеллоуїнських прикрас вона поділилася на своїй сторінці у Facebook .

Читайте також:

У Кремлі готові погодитися на всі умови: Путін наляканий і шукає шляхів відходу

Масований ракетний удар по Україні: у яких містах немає світла та води

Величезна вирва між пам'ятниками: росіяни почали бити артилерією українськими цвинтарями. Фото