Не всі знають, але в обробці оселедець - як свіжого, так і солоного - немає нічого складного.

Для обробки риби краще використовувати пластикову або скляну дошку: дерев'яна може просочитися рибним запахом.

Щоб якомога швидше навести порядок на кухні, можна застелити стіл або обробну дошку пергаментним папером.

Щоб запах не в'ївся в руки, до розбирання протріть їх столовим оцтом або надягніть рукавички. Тоді після роботи з рибою досить просто помити руки.

Щоб ніж не пахнув рибою, потрібно протерти лезо лимоном.

Отже, на першому етапі потрібно відрізати голову та хвіст, а також видалити всі плавці.

Далі оселедець потрібно випатрати. При необхідності після цього можна обполоснути черевце холодною водою і протерти паперовим рушником.

Після цього вказівним пальцем праворуч із боку зрізаної голови потрібно підчепити пару ребер і вирвати їх із філе. Потім робиться великим пальцем зліва. Після цього потрібно просуватися у бік хвоста і виймати ребра разом із хребтом.

З хребтом вийдуть практично всі дрібні кістки. Залишиться просто зрізати його разом із хвостовим плавцем. Далі потрібно провести пальцем по лінії хребта, щоби продавити філе до шкіри. В ділянці хвоста можуть залишитися кілька кісточок, їх легко підчепити кінчиком ножа та вирвати.

Внутрішня частина філе проскоблюється ножем, щоб забрати чорну плівку. Потім зрізаються плавці. На завершення потрібно підчепити пальцями половинки філе по лінії віддаленого хребта та зірвати їх зі шкірки. В результаті залишитися 2 ідеальні шматочки без єдиної кісточки.

Читайте також:

Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом

"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото

І це не Ксенія Мішина: Андрій Рибак із "Холостячки" одружився з симпатичною брюнеткою. Відео