Не всі знають, але в обробці оселедець - як свіжого, так і солоного - немає нічого складного.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля обробки риби краще використовувати пластикову або скляну дошку: дерев'яна може просочитися рибним запахом.
Щоб якомога швидше навести порядок на кухні, можна застелити стіл або обробну дошку пергаментним папером.
Щоб запах не в'ївся в руки, до розбирання протріть їх столовим оцтом або надягніть рукавички. Тоді після роботи з рибою досить просто помити руки.
Щоб ніж не пахнув рибою, потрібно протерти лезо лимоном.
Отже, на першому етапі потрібно відрізати голову та хвіст, а також видалити всі плавці.
Далі оселедець потрібно випатрати. При необхідності після цього можна обполоснути черевце холодною водою і протерти паперовим рушником.
Після цього вказівним пальцем праворуч із боку зрізаної голови потрібно підчепити пару ребер і вирвати їх із філе. Потім робиться великим пальцем зліва. Після цього потрібно просуватися у бік хвоста і виймати ребра разом із хребтом.
З хребтом вийдуть практично всі дрібні кістки. Залишиться просто зрізати його разом із хвостовим плавцем. Далі потрібно провести пальцем по лінії хребта, щоби продавити філе до шкіри. В ділянці хвоста можуть залишитися кілька кісточок, їх легко підчепити кінчиком ножа та вирвати.
Читайте також:
Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом
"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото
І це не Ксенія Мішина: Андрій Рибак із "Холостячки" одружився з симпатичною брюнеткою. Відео