В останні місяці "шахіди" завдали чимало клопоту Україні. Мало того, що вони рандомно врізаються в будинки та споруди, які не мають нічого спільного з оборонною системою, так ще й диринчать як найдешевші китайські мопеди.

Але ситуація зміниться незабаром, адже Україні поставлять нові системи ППО. Докладніше про це інформує видання РБК-Україна, посилаючись на слова представника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

Йдеться про норвезькі комплекси NASAMS.

Представник ПС ЗСУ зазначив, що найвище командування планує посилити південний напрямок фронту, де на даний момент йдуть активні бойові дії та відбувається деокупація українських територій.

"Чекаємо зрозумілу справу ще NASAMS. Вже (голова Пентагону - ред.) Ллойд Остін озвучив, що найближчим часом, на початку листопада, надходитимуть системи NASAMS, які можуть серйозно посилити нашу систему ППО" , - зазначив Ігнат.

Однак зараз невідомо, в якій кількості ці системи ППО будуть відправлені до України.

Система NASAMS призначена для боротьби з маневровими аеродинамічних цілей на малих і середніх висотах. А це означає, що таке ППО зможе збивати іранські консервні банки у чистому українському небі.

Читайте також: