Багато років поспіль салат Шуба (на пару з Олів'є) є постійним атрибутом Нового року. Але подавати цю класику у традиційному виконанні вже давно набридло, тому телеведучий Руслан Сенічкін запропонував свій оригінальний рецепт із желатином.

Для приготування нам знадобиться:

  • оселедець 200 г;
  • буряк (середній) 2 шт.;
  • картопля 3 шт.;
  • морква 1 шт.;
  • цибуля 1 шт.;
  • яблуко кисло-солодке 1 шт.;
  • майонез 200 г;
  • желатин 10 г;
  • сіль та перець за смаком.

Овочі запікаємо в духовці, чистимо та подрібнюємо кожен вид овочів на великій тертці. Розкладаємо їх в окремі миски.

Дрібно нарізаємо цибулю і на кілька хвилин заливаємо окропом, щоб прибрати гіркоту.

Важно! Для лука можно сделать маринад - так получается еще вкуснее. Итак, в отдельной миске нужно смешать 100 миллилитров холодной воды со столовой ложкой уксуса (можно взять яблочный, винный, сок лимона или лимонную кислоту), чайной ложкой сахара и половиной чайной ложки соли.

Селедку разбираем на филе, удаляем все косточки и режем на мелкие кубики.

Важно! Лучше использовать для салата бочковую сельдь - она вкуснее и полезнее, чем, к примеру, та, что продается уже очищенной в масле в вакууме.

Рыбную мякоть нарезаем мелким кубиком, параллельно вынимая маленькие косточки.

В отдельную посуду кладем 250 граммов майонеза и наливаем туда же еще горячий растворенный желатин.

Наливаємо майонез з желатином у миски з буряком, морквою, картоплею та оселедцевою сумішшю. Перемішуємо, щоб майонез рівномірно покрив усі продукти.

Формуємо салат, починаючи з буряків та закінчуючи картоплею.

Поміщаємо салат у холодильник години на 3-4: за цей час желатин запрацює та скріпить продукти.

Важливо! Потрібно використовувати виключно силіконові форми, інакше дістати салат буде складно.

Читайте також:

Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу

Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом

І це не Ксенія Мішина: Андрій Рибак із "Холостячки" одружився з симпатичною брюнеткою. Відео