Кожен військовий знає, що наступати завжди важче, ніж обороняться. Можливо, саме тому зараз новин із фронту не так уже й багато. І це стосується всіх напрямків.

Російські окупанти минулих шість тижнів на більшості ділянок лінії фронту в Україні перейшли до довгострокової оборони. Швидше за все, такі дії армії РФ пов'язані з тим, що російська військова верхівка реально оцінила нинішню ситуацію.

Насамперед окупанти були змушені перейти в оборону через дуже сильну недоукомплектованість військ. Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Багато російських військових в Україні погано навчені і здатні лише проводити оборону, а не наступати. При цьому у Великій Британії зазначають, що навіть якщо РФ вдасться зміцнити довготривалі оборонні рубежі, то все одно її оперативна схема залишиться вразливою.

Для повернення собі ініціативи у війні окупантам потрібно буде відновити якісніші та мобільніші сили. Вони мають створити такі сили, які могли б не лише протистояти наступам ЗСУ, а й наступати самим.

Читайте також:

"Чекайте, коли прийдуть труни": російський священик благословив мобілізованих перед відправкою в Україну. Відео

Віз покришки, фен, мікрохвильову піч: у мережі показали відео з телефону окупанта, який вже не повернеться до Росії

Вже попередили: українцям розповіли про покарання за неявку на порядку денному