Як правило, в листопаді відбуваються перші денні заморозки, випадає перший сніг та різко збільшується швидкість вітру. Середня температура місяця становить +1-2℃ в західних, північних та східних областях та +4-6℃ на півдні та в Закарпатті. А от в цьому році, за попередн6ім прогнозом, збережеться тенденція до підвищення температури повітря та "температурні гойдалки".

І справді, давно пройшли ті часи, коли в листопаді українці спостерігали за вікном менше -30℃. Так, в далекому 1953-му році поблизу міста Гуляйполя було зафіксовано абсолютний мінімум листопада на цій позначці.

Що ж стосується листопада 2022 року, то за попереднім прогнозом погода на цей місяць обіцяє буде різною: світитиме сонечко, падатимуть дощі, в повітрі появляться перші сніжинки.

Так, перший тиждень місяця обіцяє бути сонячним, а температура на заході та в центрі країни сягатиме +10-11℃. На сході та півдні країни, в день повітря прогріватиметься і до більших показників – +14-15℃.

Далі, з 8-го по 12-те число стане трохи холодніше. По усій країні температура понизиться на кілька градусів. Крім того, вздовж усієї країни пронесеться дощовий циклон.

До "нуля", як дає зрозуміти листопадевий прогноз погоди 2022, опуститься температура повітря вже ближче до 18-го числа. Перших нічних заморозків варто очікувати з 20-го листопада, а денних заморозків – з 23-24-х чисел. Перш сезонні сніжинки літатимуть в повітрі 25-го числа. Проте не варто очікувати, що вони щільно вкриють землю. Ймовірніше за все, вказують метеорологи, «білі мухи» розтануть ще до того, як вони впадуть на землю.

Більш детальніше прогноз погоди на листопад представлений по містам, згідно з даними сайту wisemeteo.

Львів

У листопаді у Львові снігу чекати не слід. Дні будуть похмурими, але багато опадів чекати не слід. Лише 20 листопада очікується сильний дощ.

Максимальна температура вдень становитиме +16 (2 листопада), мінімальна – +5 (кінець місяця). Нижче за нуль температура опускатися не буде. У найхолодніші ночі очікується 0 градусів. Це 4, 22, 23 та 26 листопада.

Івано-Франківськ

Перший невеликий сніг у місті очікується 15 листопада. Також сніг прогнозують 23 та 30 листопада.

1 листопада буде досить тепло – вдень +17, а вночі +3. Але впродовж місяця значно похолодає. У середині місяця вночі температура впаде до 0, а вже 30 листопада буде -1.

Київ

У листопаді сніг у Києві не прогнозують, але будуть невеликі дощі. Сонячні, ясні дні чергуватимуть із похмурими. Найхолодніший період буде в середині місяця -14-17 листопада і в кінці місяця. У ці періоди вночі очікується 0…+2, а вдень – +3…+4.

Суми

У Сумах у листопаді сніг очікується 5, 12, 20, 28 та 29 листопада, але нижче за нуль температура не опуститься. Дні будуть похмурими. Найхолодніші ночі очікуються 8, 24, 30 та в період 16-18 листопада, температура тоді опуститься до 0 градусів.

Найхолоднішим днем стане 30 листопада, тоді температура очікується +3, а найтеплішим днем - 22 листопада. Цього дня буде +13.

Харків

Перший сніг очікується 12 листопада. Також сніжити буде 20 та 28 числа. 4 та 27 листопада очікуються дощі. Найхолоднішим днем буде останній день листопада. Вдень температура буде +4, а вночі – 0 градусів. А найтеплішим – 20 листопада. У цей день очікується +16 вдень та +9 вночі.

Дніпро

Тут сніг варто очікувати 2,10,17 та 25 листопада. Нижче за нуль температура опускатися не буде навіть уночі. Але 17, 18 та 30 листопада вночі очікується 0 градусів.

Найтеплішим днем буде 23 листопада. Тоді прогнозують +17 вдень та +8 вночі.

Одеса

В Одесі на перший сніг варто чекати лише 25 листопада. Мінімальна температура повітря вдень протягом місяця +9 градусів. Найхолоднішими днями стануть 15, 20 та 30 листопада.

Найтепліше буде 17 та 18 листопада. Цими днями очікується +17, а вночі +10…+11 градусів.

Читайте також:

Що можна зробити, щоб у будинку не відключали електрику: українцям дали поради

Потрібно пережити зиму: українських біженців попросили не повертатися до України

Українським пенсіонерам розповіли, як оформити пенсію онлайн