У зв'язку з несприятливими обставинами на території України місцевим жителям дали кілька цінних порад щодо електроенергії. Є кілька факторів, які допоможуть уникнути відключення світла у будинку.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Обозреватель»

У зв'язку з тим, що більшість українців не економлять світла, продовжуються віялові відключення. Відключення від світла відбувається тільки за високих навантажень, що говорить саме за себе.

Олег Попенко, який відомий як експерт ЖКГ сказав, що потрібно відключати усі електроприлади та залишити включеним лише холодильник. Є відомості про те, що електроприлади споживають енергію навіть коли вимкнені.

Також експерт ЖКГ дав кілька порад щодо свого досвіду.

"Вночі заряджаємо телефони та ноутбук. Вдень у розетці ще комп'ютер, коли у сина уроки і трохи пограти. Це і є раціональна поведінка споживача під час складності на енергетичному полі", – сказав Олег Попенко.

Крім того, багато українців користуються обігрівачами, що дає особливе навантаження на мережу. Також важливо економити електрику цілою домівкою, що дасть особливі результати.

Голова ОСББ у ЖК неподалік Києва Ірина прокоментувала ситуацію, що склалася, і сказала, що потрібно економити всім мешканцям: «У нас такі люди, якщо про це особисто не сказати, то всі думають, що це когось іншого стосується».

Також одна жінка розповіла: «Я говорю: я працювала в обленерго, я вам зараз розповім, що треба робити. І вже всі слухають, хоч я працювала в бухгалтерії та в енергетиці мало що розумію. Але я раджу не чекати, доки Зеленський у зверненні попросить. Давайте всі голови ОСББ, ЖЕКи – йдіть до людей, кажіть».

Якщо українці хочуть, щоби їх не відключали від світла, то всім потрібно максимально економити світло.

Коли вмикатимуть світло: у ДТЕК почали заспокоювати українців

Вимкнення електрики: які області можуть залишитися без світла