Вже ні для кого не секрет, що зима буде найскладнішою в історії України. Ще б пак, за останні півтора тижні в результаті ракетних ударів з боку Росії було зруйновано близько 40% електростанцій країни і цей відсоток постійно зростає. Таким чином, Україна може залишитися без електроенергії та тепла на тривалий період часу. У світлі такої перспективи в уряді звернулися до українських біженців за кордоном із важливим посилом.

Так, в ефірі Всеукраїнського телемарафону новин міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що українцям, які зараз перебувають за кордоном, не варто повертатися додому до весни. Причина очевидна - зима в Україні має бути складною через терористичні атаки Росії.

"Ви бачите: Росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою", - сказала вона.

За її словами, якщо є можливість залишитись перезимувати за кордоном, то це варто зробити.

"Буду просити не повертатися, нам потрібно пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія. Не потрібно цього робити. Якщо є можливість – залишитися, поки що перезимувати за кордоном", - повідомила Верещук.

Міністр додала, що їй хотілося б, щоб навесні усі разом відбудовували Харківську, Херсонську області та інші міста та села України.

Нагадаємо, за даними Агентства ООН у справах біженців, станом на 30 серпня 2022 року кількість перетинів кордону з Україною з 24 лютого 2022 року становила 12 млн осіб, при цьому в Україну повернулося 5,3 млн осіб.

Читайте також:

Лукашенко обдурив Путіна: у Білорусі вже не залишилося військових у найнебезпечніших районах

Палицею по спині: у мережі показали, як тренується спецназ Лукашенка. Автомати не видають

Його добре загримили: експерт розповів про справжнього двійника Путіна