У мережі розмістили інформацію, яка може дати розуміння про те, якою буде зима. Як не дивно, грудень буде найтеплішим місяцем зими в 2022-2023 роках. Проте зміни погоди можуть здивувати українців та завдати якихось незручностей.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «ТСН»

Керівник відділу метеопрогнозів "Укргідрометцентру" Владислав Білик розповів, що грудень виявиться найтеплішим місяцем зими, а найхолоднішим буде початок лютого.

«Короткочасно суттєві похолодання зазвичай тривають тиждень – максимум десять днів. Ці періоди називають "ультраполярним вторгненням" і вони відбуваються в січні-лютому. У грудні вони бувають дуже рідко», – заявив український експерт.

Щодо опадів, то вони будуть у межах норми, нічого незвичайного від майбутньої зими очікувати не варто. Через те, що на території України сніг то випадає, то тане, чекати красивого білого килима також не доводиться. Це каже, що в Україні стає все більш реальним зимовий клімат як у Європі.

«Вже тривалий час у південній частині України за всю зиму не буває стабільного снігового покриву. Найбільш сніжні наші області західні та північні. Найдовше сніговий покрив зберігається в них. Сніг узимку буде. З більшою ймовірністю у цих регіонах», - продовжив Владислав Білик.

Заморозить усю Україну: синоптик розповів, чого чекати від погоди

"Потужна смуга": синоптики розповіли, як збожеволіє погода найближчим часом

Нічні морози та холодні вітри: синоптик розповів, якою буде погода найближчим часом