Останнім часом все більше українців починає скаржитися на те, що вони бачать завищені ціни в платіжках на газ. Нафтогаз вирішив не стояти осторонь і прийняв рішення звернутися до жителів України і прокоментувати ситуацію, що склалася.

Цю публікацію оприлюднили на порталі для новин «Факти»

Насамперед слід повідомити, що фіксацією лічильників на газ займаються оператори ГРМ, відомі як облгази. Саме ці оператори передають рахунки за газ до Нафтогазу.

Щоб усе було правильно, необхідно надавати показники лічильників на газ своєму облгазові з 1 по 5 числа кожного місяця. Якщо цього вчасно не зробити, то облгаз самостійно вкаже обсяг, який ви нібито споживали в місяць.

Покази лічильника на газ можна передати на сайті облгазу. Також можна зателефонувати до контактного центру облгазу та скористатися особистим кабінетом на 104.ua.

Крім цього, вже існує спеціальний мобільний додаток 104 Mobile Light для iOS та 104 Mobile для Android.

Якщо ви отримали платіжку з невірними сумами за газ, то українцям у такому разі настійно рекомендується звернутися до свого постачальника газу з офіційним письмовим зверненням та зажадати показати роз'яснення, чому зафіксовано неправильні показники.

Краще робити запаси: скільки коштує гречка та олія в магазинах

Як швидко та без комісії заплатити за газ. Інструкція

Дрова, газ або обігрівач: чим вигідніше опалювати свій будинок

Щоб не ламати голову: українцям розповіли про найпростіший спосіб передачі показань газового лічильника