Так, наприклад, нещодавно, глава російського МЗС Сергій Лавров зробив заяву щодо бучанської різанини, яка сталася у березні 2022 року, на початку повномасшабного вторгнення РФ в Україну. Рашистські головорізи йшли на Київ, і затрималися у мирному та квітучому передмісті.

Ця історія - суцільна кривава пляма цієї війни. І це ніколи не буде забуте українцями, і українці ніколи не вибачать цього росіянам.

Але ручне "звірятко" Лавров заявив, що неодноразово його відомство запитувало у Києва імена загиблих жителів провінції під Києвом, і, як і раніше, не отримало жодних даних. Докладніше про це інформує Обозреватель.

Власне Лавров ніяк не аргументував те, навіщо Росії потрібні імена загиблих українців. Що вони можуть дати агресору, окрім ригачів тиску на громадськість, шляхом залякування родичів убитих мешканців Бучі?

Але глава рашистського МЗС продовжуватиме гнути свій вектор, роблячи неоднозначні заяви у бік України, звинувачуючи у фальсифікації фактів про події, що сталися під Києвом.

"Ми вже багаторазово звертаємося до всіх, хто може допомогти надати імена тих жертв, які впали та їхні тіла були продемонстровані всьому світу. Я навіть місяць тому звернувся до генсека ООН, щоб він таки досяг списку цих осіб. Жодної реакції взагалі: зайве підтвердження того, наскільки прозора Україна і як їй нема чого приховувати", – проголошує "кінь" Путіна.

Читайте також: