Мешканцям України повідомили про нові соціальні виплати. З'явилися відомості, що люди можуть отримати виплати у розмірі 3 тисячі гривень, проте на ці кошти можуть розраховувати не всі.

Цю публікацію оприлюднили на порталі новин «Факти»

Стало відомо, що у листопаді деякі українці можуть отримати соціальну допомогу. Ці виплати призначені для людей, які проживали на тимчасово окупованих територіях та для тих, хто був змушений евакуюватися.

Крім цього, відомо, що український уряд надав відповідну постанову, в якій йдеться про те, що дана соціальна допомога набуде чинності вже з 1 листопада.

У цій постанові йдеться про те, що кошти надходитимуть до спеціальних військових адміністрацій. Також одноразова виплата у розмірі 3000 гривень призначена для інвалідів. 2000 гривень можуть отримати решта осіб, які були змушені евакуюватися або перебували на окупованих територіях.

Тобто на тих територіях, які вже звільнені, громадяни отримуватимуть соцдопомогу. Після того, як місцева влада протягом тижня надасть інформацію про необхідних людей, які жили на момент деокупації, вони отримуватимуть виплати. Також обласні військові адміністрації передають цю інформацію у Мінреінтеграції, а Міноборони затверджує деокуповані території та протягом 2 днів і перерахує кошти «Укрпошті». Після цього упродовж 2 днів гроші приходять українцям.

Вже попередили: українців позбавлятимуть субсидій та виплат з безробіття

Майже 5 тисяч гривень: названо категорію пенсіонерів, яким підняли виплати