23 жовтня Іркутськ здригнувся як під час землетрусу. А вже за кілька хвилин жителі міста побачили густий чорний дим, через який пробивалося полум'я – на приватний будинок під номером 4 по вулиці 2-й Радянський провулок звалився військовий літак СУ-30. Розслідування ще й досі не може озвучити причини того, що сталося.

Так, слідчі органи Східного слідчого управління на транспорті продовжують розслідування кримінальної справи за фактом аварії Су-30 на двоповерховий приватний будинок у мікрорайоні Ново-Леніно.

Вже озвучено дві можливі версії того, що сталося, повідомила 24 жовтня прес-служба СК на транспорті.

"Органом попереднього слідства розглядаються дві основні версії: відмова авіаційної техніки та помилка пілотування", - сказано в офіційному повідомленні.

Однак, за неофіційною інформацією, екіпаж літака міг задихнутися через несправність, що стало причиною падіння Су-30. Про це заявив на правах анонімності один із співробітників екстрених служб Росії.

Неназваний представник екстрених служб пояснив, що екіпаж міг знепритомніти через помилку наземного персоналу під час підготовки кисневих балонів до польоту.

"До втрати свідомості екіпажу міг призвести залишок азоту у кисневих балонах. Причиною цього могла стати помилка наземного персоналу", - заявив анонімний працівник.

Саме з цієї причини пілоти винищувача Су-30, який зазнав аварії в Іркутську 23 жовтня, не змогли відвести літак від житлових будинків і не змогли катапультуватися.

Швидше за все така версія виникла через те, що незадовго до падіння пілотів, що нерухомо сидять, бачив екіпаж другого Су-30.

Нагадаємо, що іркутський губернатор повідомив, що під час випробувального польоту загинули заслужений льотчик-випробувач РФ Максим Конюшин, а також майор Віктор Крюков – військовий льотчик другого класу, льотчик-випробувач третього класу.

Наразі слідчі, криміналісти та експерти СК разом із фахівцями Мінпромторгу Росії та Іркутського авіазаводу проводять додатковий огляд місця події.

Вилучено зразки палива, заправленого в літак, уніфіковану газорозрядну станцію з медичним киснем, призначено хімічні та судово-медичні експертизи, здійснено вилучення льотно-технічної документації на повітряне судно, допитано керівництво та співробітників авіапідприємства, визнано потерпілими та допитано власників зруйнованого. слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин та причин події.

Читайте також:

Кінець для Путіна: в українській розвідці назвали ймовірних наступників глави Кремля

Підрив Каховської дамби: у розвідці розповіли про два сценарії для всіх українців

Вторгнення з боку Білорусі: українцям розповіли, що відбувається