Однак, "пакунок малюка" гарний для першородних, адже у досвідчених матусь вже своє розуміння того, що потрібно, а що - марна трата коштів. Саме тому влада пропонує українкам альтернативу - грошову компенсацію за "пакунок малюка".

Спершу цю компенсацію можна було витрачати виключно у певних магазинах. А зараз сім'я може витратити кошти фактично у будь-якій торговій мережі на потреби дитини. Докладніше про це інформує сайт finance.ua.

Видання зазначає, що, маючи вибір між отриманням самого пакета та компенсацією за нього, українці все частіше обирають гроші. Також спрощено саму процедуру: якщо раніше також потрібно було відкривати спеціальний рахунок для отримання компенсації, то зараз для цього можна використовувати картку Приватбанку.

Відомо, що компенсація за пакет складає понад 6600 гривень. Сам "пакунок малюка" теж укомплектований на цю суму. Експерти повідомили, що в 2023 році влада не планує підвищувати вартість компенсації, оскільки вона прив'язана до прожиткового мінімуму, який через війну підвищувати не будуть.

Ті українки, які виїхали за межі України, також мають право на "пакунок малюка". Ось тільки члени сім'ї мають звернутися до України до органів соціального захисту за місцем попереднього проживання. При собі необхідно мати заяву та свідоцтво про народження. Що ж до тимчасово окупованих територій, то оформити там ці виплати або отримати "пакунок малюка" є неможливим. Потрібно, по можливості, повернутися на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: