Невеличкі округлі пиріжки з ніжного та тонкого тіста з багатою начинкою, завойовують все більше прихильників по всій Україні. Ще б пак, такі пиріжки зручно брати з собою в якості перекусу на роботу або в школу, особливо якщо є можливість їх десь розігріти.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІНГРЕДІЄНТИ: Для тіста: - борошно - 900 г; - олія - 120 мл; - яйце - 3 шт; - сіль - 1 ч.л. - цукор - 0,5 ч. л; - молоко - 200 мл; - розпушувач - 3 ч.л. - оцет - 2 ст.л.
Для начинки: - картопля - 10 шт; - цибуля - 2 шт; - гриби - 500 г; - масло вершкове - 40 г; - сіль, спеції за смаком; - олія для прожарювання; - 1 яйце для змащування
Ставимо варитись картоплю. Я відразу додаю сіль.
Цибулю нарізати кубиками. Гриби почистити та промити, нарізати кубиками.
На сковороді влити рослинну олію, про тушкувати трішки цибулю, додати гриби - жарити до готовності, приправити солю та спеціями.
Коли картопля відвариться, зробити з нею пюре, додати вершкове масло. Змішати із грибами.
Готуємо тісто. Змішуємо молоко, яйці, олію, оцет, цукор та сіль. 6. Борошно змішуємо з розпушувачем. До сухої маси повільно помішуючи додаємо рідку масу, та замішуємо еластичне тісто.
Розрізаємо на невеликі кусочки. Формуємо з них кульки. Розказуємо діаметром приблизно 10 см.
Всередину додаємо начинку. Заліплуємо начинку як ватрушку. Та формуємо книші, кладемо на деко вистеленим пергаментом.
Розбиваємо яйце та змащуємо зверху наші вироби.
Запікаємо у духовці розігрітій на 200 С 30 хв.
Читайте також:
Страва справжнього бандерівця: як приготувати "Кабак-Бабак". Рецепт
Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою
Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт