Назва страви "печеня" походить від слова "пекти", адже колись її готували на відкритому вогні або в печі. Сьогодні ж в більшості випадків досить звичайної сковороди, щоб насолодитися неймовірним смаком соковитої свинини з картоплею, які спочатку обсмажують в олії до апетитної скоринки, а потім томлять на невеликому вогні під кришкою, поки всі інгредієнти не просякнуть соком і ароматом одне одного і стануть м'якими.

Інгредієнти:

  • м'ясо - 500 г;
  • квасоля варена - 500 г;
  • картопля - 10- 12 шт.;
  • цибуля - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • вода - 2 л;
  • сметана - 150 мл;
  • мука - 2 столові ложки;
  • олія;
  • сіль, перець за смаком;
  • лавровий листок.

Свинину ретельно миємо під проточною водою, даємо висохнути. Потім нарізаємо невеликими брусками.

Розігріваємо сковорідку, додавши ложку олії. Обсмажуємо шматочки м'яса близько п'яти хвилин, періодично помішуючи, поки вони не покриються апетитною скоринкою з усіх боків.

До смаженого м'яса додаємо нашинковані моркву та цибулю, перемішуємо. Смажимо доти, доки цибуля не стане прозорою. Намагаємося частіше помішувати, щоб морква не згоріла.

Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо такими ж кубиками за розміром, як шматочки свинини та запікаємо в духовці.

Наприкінці можна посипати готову страву свіжою зеленню та подрібненим часником. Подається печеня гарячою.

Читайте також:

Що можна приготувати із найдрібнішої картоплі з вашого городу: український рецепт

Готуємо картопляні пиріжки з сиром та шинкою на вафельних коржах. Рецепт

Схочеться добавки: як приготувати старовинні українські картопляні пироги. Рецепт