З'явилася інформація про те, що український уряд ухвалив несподіване рішення щодо студентів. З'явилися відомості про те, що Кабінет Міністрів прийняв ухвалу про те, що студенти, які навчалися на контракті, можуть перейти на бюджет завдяки спеціальним пільгам.

Відповідну інформацію розмістили на порталі Finance

Український державний та політичний діяч, інженер-економіст, прем'єр-міністр України з 4 березня 2020 року, Денис Шмігаль звернувся до українців і повідомив: «Приймаємо постанову, завдяки якій студенти старших курсів університетів та профтехучилищ, які зараз навчаються на контракті, зможуть перейти на бюджет».

Проте слід розуміти, що цей проект призначений далеко не для всіх. Сюди входять кілька категорій студентів, які зможу навчатися на контракті. Це стосується дітей загиблих воїнів ЗСУ та тих, хто захищає Україну від окупантів. Також це стосується тих людей, які змушені були переїхати через бойові дії на території їхнього проживання або їхня область потрапила під тимчасову окупацію.

«Загалом ми говоримо цього року про більш ніж 80 тисяч людей. Цього року держава надасть для відповідного проекту 363 млн. грн. В умовах складної економічної ситуації переселенців, а також підтримки українців, котрі захищали та захищали Україну, уряд вважає цей проект правильним і справедливим рішенням», — продовжив прем'єр-міністр України.

Щоб перейти на бюджет тим людям, які належать до цих категорій, їм необхідно звернутися із заявою до керівника навчального закладу. Після цього вища навчальна установа зробить верифікацію документів, що дасть право на переведення з контракту на бюджет.

Важливо повідомити, що після успішної операції студент може розраховувати на стипендію.

Можна купити за 700 доларів: як виглядає Таврія для студентів. Фото

Українських студентів, які навчаються за кордоном, не випустять із України. Заява