Експерти повідомляють, що лише за вересень 2022 року інфляція зросла на 24,6%. І зважаючи на все це далеко не межа, адже експерти прогнозують подальше підвищення цін на продукти.

Докладніше про ситуацію повідомляє інформаційний портал "НаПенсії".

Фахівці запевняють, що найбільше "підстрибне" у ціні м'ясо, хліб, молочні продукти та овочі.

М'ЯСО

Найбільше подорожчала курятина, сало та свинина. Насамперед підвищення ціни пов'язане з війною, адже у зоні бойових дій фермера були змушені скорочувати поголів'я худоби. А в деяких "найгарячіших" регіонах ферми були просто знищені. Експерти стверджують, що зростання цін з початку року склало близько 50% і зростатиме далі. Загалом м'ясо в середньому зросло в ціні на 7% порівняно з попереднім місяцем.

ХЛІБ

Підвищення хлібобулочних виробів також пов'язане, насамперед, із війною. Хоча зерна і зібрали достатньо, але зросла вартістю на енергоносії та пальне. Важливо відзначити, що хлібобулочні вироби щомісяця дорожчають приблизно на 10%.

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Подорожчання молочних продуктів безпосередньо з подорожчанням сировини. Та й війна внесла свої корективи, не на користь споживачів. Повідомляється, що восени молочка може додати в ціні 10%, а в зимовий - 20-25%.

ОВОЧІ

Ціна на овочі піднялася через підвищення вартості їхнього зберігання при врахуванні цін на енергоносії. На подорожчання також вплине підвищення ціни доставки через підвищення пального.

Читайте також: