Зокрема, тому Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №7433. У ньому визначаються нові умови призначення пенсій переселенцям.

Докладніше про це інформує сайт «НаПенсії» .

Пенсії переселенцям, які не мають документів

Закон визначає, що призначення пенсій внутрішньо переміщеним особам, які не мають документів, та/або про які відсутні відомості про періоди страхового стажу, трудову діяльність на період дії військового стану та протягом 180 календарних днів після його припинення чи скасування, буде здійснюватися на підставі тих даних, які є у електронних державних реєстрах.

Працевлаштування осіб з інвалідністю

Закон свідчить, що Держреєстр із Фондом соцзахисту осіб з інвалідністю зроблять обмін даними, які дозволять створити робочі місця для осіб з інвалідністю.

Продовження виплати пенсій по інвалідності у воєнний час

У разі пропуску повторного огляду медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю відбуватиметься автоматичне продовження виплати пенсії за інвалідністю на період дії військового стану та один місяць після його припинення чи скасування.

Пенсії студентам про втрату годувальника

Відповідно до Закону, студентам, які навчалися денній формі, під час дії в Україні військового стану та протягом одного місяця після його припинення дітям від 18 до 23 років, виплата раніше призначеної пенсії за втрату годувальника триває на підставі даних про навчання за денною формою навчання у 2022 року, отримані Пенсійним фондом України з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Читайте також: